GE tager førerposition på travlt USA-marked

Vestas kommer ind på en distanceret andenplads i USA, hvor der har stået GE på to ud af tre vindmøller i løbet af 2020.
Foto: GE Renewable Energy
Foto: GE Renewable Energy
AF RITZAU FINANS

Der godt gang i opsætningerne af møller på det amerikanske vindmøllemarked.

Ifølge den amerikanske brancheforening for vindenergi, American Wind Energy Association (AWEA), blev der i tredje kvartal opstillet møller med en kapacitet på næsten 2000 megawatt, hvilket bringer den samlede amerikanske kapacitet op på næsten 112.000 MW.

Det er rekordhøj aktivitet for tredje kvartal, skriver AWEA i en meddelelse.

Ifølge branchemediet Recharge har den amerikanske Vestas-rival GE Renewable Energy med 1,1 gigawatt (GW) stået for den største del af aktiviteten i kvartalet og tager dermed førerpositionen, mens Vestas har stået for 886 MW.

GE har samlet siden årsskiftet installeret 3,8 gigawatt (GW), mens Vestas kommer ind på en andenplads med 1,72 GW, hvilket giver Vestas en markedsandel på 27 pct. Dernæst kommer Siemens Games med opsætning af 619 megawatt (MW) og en markedsandel i kvartalet på 10 pct. af det amerikanske marked, mens tyske Nordex følger efter med 151 MW.

I tredje kvartal blev der startet ti nye vindprojekter, hvoraf staten Texas stod for den største andel efterfulgt af Colorado, Illinois, Iowa og Indiana.

AWEA’s adm. direktør, Tom Kiernan, er meget glad for fremskridtet midt i coronakrisen.

"Der er stadig udfordringer, men den amerikanske vindindustri vil fortsætte med at skabe arbejdspladser og investeringer til den amerikanske økonomi, mens vi ser frem mod en renere, mere pålidelig og succesfuld energifremtid for det her land."

AWEA venter, at det amerikanske vindmarked fortsætter væksten over det næste årti og ser nye installeringer på op mod 60 GW over de næste fem år, mens der ventes 94 GW over de næste ti år.

Også aktiviteten inden for havvindmøller vil vokse i de kommende år, lyder forventningen.

Vestas-chef: Det blev bare et spørgsmål om prisen

Vestas overtager havvindforretningen i MHI Vestas 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også