EnergiWatch

Ørsted overvejer større møller i USA

Trods yderligere forsinkelser på de amerikanske projekter regner energiselskabet fortsat med at kunne nå sit mål om 15 GW havvind i 2025. Også selv om nogle møller kan glide over i 2026, erkender direktør.

Foto: Ørsted

Der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. For selv om Ørsted onsdag måtte komme med den negative erkendelse, at fire amerikanske havvindprojekter på samlet omkring 2,8 GW med al tænkelig sandsynlighed bliver yderligere forsinket, så kan der være en silver lining. Det åbner således mulighed for, at energiselskabet kan nå at implementere større møller på i hvert fald visse af parkerne.

"Det er noget af det, vi bruger ventetiden på. Vi har allerede opgraderet møllevalget på et af vores projekter i det nordøstlige USA, og selvfølgelig anvender vi tiden, så fornuftigt vi kan på at optimere og modne alle vores projekter, så forretningsplanen fortsat ser god ud," siger økonomidirektør Marianne Wiinholt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs