EnergiWatch

Ørsted hæver resultatet med ti milliarder

Energiselskabet fastholder forventningerne til året efter kvartal, hvor flere forretningsområder leverer mere end ventet.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Det er oplagt at pege på bundlinjen i Ørsteds regnskab for årets 3. kvartal. Konstatere, at resultatet for kvartalet er på 12,1 mia. kr. før skat, hvilket er en fremgang på knap 10 mia. kr. sammenlignet med samme kvartal året forinden, og konkludere, at det fortsat går fremad for det danske energiselskab.

Det er da faktuelt også korrekt. Om end det nok mest siger noget om sammenligningsgrundlag, al den stund at der i det seneste regnskab indgår 11,1 mia. kr. fra frasalget af Radius.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs