EnergiWatch

Siemens Gamesa-projekt på 500 MW tæt på lån

Den europæiske udviklingsbank vil i de kommende to måneder undersøge mulighederne for at udstede trecifret million lån til forsinket storprojekt.

Foto: Siemens Gamesa

Det andet egyptiske vindprojekt fra et fransk/japansk konsortium rykker et skridt nærmere. Den europæiske udviklingsbank (EBRD) meddeler, at den overvejer at yde et lån på 50 mio. dollar (317 mio. kr.) til finsansiering af seniorgælden på Gulf of Suez II-projektet på 500 MW. Godkendelsen af lånet, der dækker 9 pct. af projektomkostningerne på 560 mio. dollar (3,5 mia. kr.) er sat til den 21. oktober.

Lånet kan udløse en pæn ordre til Siemens Gamesa. I lighed med det første Gulf of Suez-projekt på 250 MW, der ligeledes opføres af konsortiet bestående af Engie samt Toyota Tsusho/Euros Energy, er den dobbelt så store opfølger planlagt til at blive udført med 2,9 MW-møller fra Gamesa-platformen med en rotordiameter på 114 meter. Parken vil i så fald bestå af 173 møller.

"EPC-leverandørerne på dette projekt vil være Orascom Construction for opførelsen og kommissioneringen af anlægs- og netarbejdet, mens Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) vil være ansvarlig for levering, opstilling og kommissionering af møllerne," skriver EBRD.

Projektet opføres gennem det egyptiske BOO-regime – byg, ej og driv – og blev allerede godkendt i 2018. Det blev meldt ud fra entreprenøren, Orascom, der forventede, at der ville taget endelig investeringsbeslutning i 2. halvdel af sidste år.

Udbygningen med vind i Egypten er imidlertid generelt en fortælling skrevet med et vist efterslæb. I 2015 annoncerede Siemens og den egyptiske regering det såkaldte Megaproject, der foruden en række fossile værker også skulle omfatte opførelsen af 2 GW vind. Tilsvarende udbygning fik også både Vestas og GE dengang lovning på, uden noget af det dog endnu har materaliseret sig.

Undervejs har egyptiske medier løbende citerer anonyme kilder i regeringen og embedsapparatet for, at en aftale skulle være nært forestående. Men at der har været uenighed om, hvilken model projekterne skulle opføres under samt til hvilken tarif – lige som opførelsen af en vingefabrik, der skulle være en del af aftalen, heller ikke er annonceret. Det er uvist, hvorvidt Gulf of Suez-projekterne har relation til det egyptiske Megaproject.

Siemens Gamesas 2GW-ordre meldes tæt på klar

Siemens Gamesa tager skridt mod 2GW-ordre

Siemens Gamesa vil investere milliarder i Egypten

Siemens' egyptiske gigawatt-ordre brudt sammen igen

 

Siemens Gamesa lander stor ordre i Egypten

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere