EnergiWatch

NKT sigter nu efter kapitalrejsning med fortegningsret

Kabelproducent opgiver tanken om at udstede nye aktier uden fortegningsret for de nuværende aktionærer.

Foto: NKT/BILDBYRÅN

Bestyrelsen hos NKT har valgt at trække et forslag i sin dagsorden til dagens ordinære generalforsamling, som gav selskabet mulighed for at udstede nye aktier uden fortegningsret for de nuværende aktionærer. I stedet går selskabet efter en bemyndigelse til at udstede aktier med fortegningsret for de nuværende aktionærer.

Ændringen skyldes, at der på baggrund af de modtagne fuldmagter ikke var udsigt til, at selskabet ville få den tilstrækkelige opbakning til at gennemføre kapitalrejsningen uden fortegningsret for de bestående aktionærer.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Bestyrelsen fastholder alle øvrige forslag til den ordinære generalforsamling, herunder forslaget om at udstede nye aktier med fortegningsret for de nuværende aktionærer samt til at udstede konvertible lån.

Selskabet gennemførte i maj en rettet emission og privatplacering, og meddelte i den forbindelse, at det var hensigten at gennemføre en yderligere kapitalforhøjelse, når bemyndigelsen til en sådan var kommet på plads.

"Intentionen var at udnytte en fornyet bemyndigelse til at gennemføre en yderligere udstedelse af aktier til markedskurs uden fortegningsret for de nuværende aktionærer."

"I lyset af at denne anmodning om bemyndigelse er trukket tilbage, er det nu intentionen, afhængigt af markedssituationen og øvrige faktorer, at udnytte bemyndigelsen, såfremt den gives, til at udstede aktier med fortegningsret for de nuværende aktionærer og eventuelt også til at udstede konvertible gældsinstrumenter inden udgangen af 2020. Kapitalplanen er ellers uændret," skriver NKT i torsdagens meddelelse.

NKT vil sælge aktier for omkring trekvart milliard

NKT har flere aktiesalg på vej

NKT havde ikke ventet et yderligere aktiesalg til efteråret

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere