EnergiWatch

A.P. Møller Holding og Geoop trækker licensansøgninger om geotermi

På anmodning fra Hillerød Forsyning har A.P. Møller Holding og Geotermisk Operatørselskab trukket deres licensansøgninger i Energistyrelsen. "Uhensigtsmæssigt at tildele licens til et selskab, før der er en aftale," siger energidirektør Anders B. Møller-Hansen. 

Foto: Hilledrød Forsyning

A.P. Møller Holding og Geotermisk Operatørselskab, Geoop, har begge trukket deres respektive ansøgninger i Energistyrelsen om efterforskning og indvinding af geotermisk varme i Hillerød i Nordsjællland. Det sker efter aftale og dialog gennem længere tid med det lokale forsyningsselskab og dermed den potientielle modtager af det varme vand fra undergrunden til byens fjernvarmeforbrugere, Hillerød Forsyning.

"Vi har talt med begge parter, men vi mener, det er uhensigtsmæssigt, at retten til undergrunden tildeles til én part, der egentlig ikke har en aftager. I vores optik skal der være en rimelig sandsynlighed for, at en licensmodtager kan afsætte produktet lokalt. Ellers bør man ikke arbejde videre med at bruge penge på et arbejdsprogram, uanset om det er det enkelte fjernvarmeværks penge eller en privat investors penge:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs