EnergiWatch

A.P. Møller-direktør advarer mod at sætte geotermi på hold

København kan blive låst til biomasse eller gas mange år ud i fremtiden, hvis Folketinget sætter tildeling af licenser til geotermi i bero, siger Samir Abboud, direktør i A.P. Møller Holding og chef for selskabets milliardplaner med geotermi i Danmark.

Samir Abboud (th) trykker hånd med rådmand Bünyamin Simsek, Aarhus Kommune, da de offentliggjorde deres samarbejde om geotermi i oktober 2018. | Foto: PR AffaldVarme Aarhus

Hvis politikerne i Folketingets energiudvalg og klimaminister Dan Jørgensen S) indstiller tildeling af geotermiske licenser for at overveje nye licensregler risikerer de at spænde ben for geotermi i flere områder i Danmark. I København vil det betyde, at hovedstaden reelt låses fast til biomasse i yderligere mange år eller skal brænde gas af en årrække.

Det siger Samir Abboud, direktør og chef for geotermi i A.P. Møller Fondens investeringsselskab A.P. Møller Holding.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs