EnergiWatch

Eon: Suspender licenser til geotermi

Der er et presserende behov for at modernisere licensvilkår for geotermi i den danske undergrundslov, når der udeles tilladelser uden om landets fjernvarmeselskaber. Det mener Geotermisk Operatørselskab og Eon Danmark, der torsdag har foretræde for Folketingets energiudvalg.

Foto: Eon

De eksisterende danske regler for tildeling af licenser til de store geotermiske ressourcer i den danske undergrund bør suspenderes, indtil Folketinget har vedtaget nye vilkår og en modernisering af processen.

Det mener Geotermisk Operatørselskab, Geoop, der sammen med en af selskabets ejere, det tyske energiselskab Eon, torsdag eftermiddag har foretræde i Folketingets klima-, energi- og forsyningsudvalg. Bilag til foretrædet blev lagt på udvalgets hjemmeside onsdag aften med selskabets "forslag til en mere effektiv tildeling af tilladelser til efterforskning og indvinding af geotermi".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs