EnergiWatch

Ørsted har givet staten en gevinst på 80 milliarder på tre år

Siden Ørsteds børsnoteringen i 2016 er aktien steget 150 pct. - et kurshop, der har indbragt den danske stat 80 mia. kr., skriver DR.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Energiselskabet Ørsted har, siden selskabets børsnoteringen i 2016, indbragt den danske stat, der ejer halvdelen af Ørsted, en gevinst på 80,7 mia. kr.

Det skriver DR, der oplyser, at energiselskabet i dag er 265,7 mia. kr. værd, hvilket svarer til en aktiestigning på 150 pct. fra børsnoteringen.

"Den ret voldsomme vækst i Ørsted betyder rigtigt meget for statsregnskabet. Faktisk er Ørsted en af de helt store årsager til, at vi har en finansiel nettoformue i staten, altså at vi ejer flere penge, end vi skylder væk," siger Søren V. Kristensen, der er chefanalytiker i Sydbank, til DR.

Den danske stats aktiebeholdning i energiselskabet har nu rundet 133 mia. kr., mens den danske stats nettoformue ligger på 25,8 mia. kr.

Ørsted-direktør: Vi går kun efter sunde projekter trods hård konkurrence

Analytiker: Sejr i New York endnu en appelsin i turbanen

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde for havvind i New York

Siemens Gamesa får kæmpe betinget havvindordre i USA 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs