EnergiWatch

Derfor forhandler Aarhus kun med A.P. Møller om geotermi

"Det vil være umuligt på forhånd at udforme udbudsbetingelser, der kan give en ukendt leverandør den nødvendige indsigt i fjernvarmesystemet til, at de kan levere en løsning, der er optimeret til systemet i Aarhus," siger kommunens politisk ansvarlige for geotermi, rådmand Bünyamin Simsek (V).

Foto: Ritzau Scabnpix/Casper Dalhoff.

"Vi er af den overbevisning, at vi i Aarhus har valgt den model, hvor der er færrest usikkerheder til gavn for varmekunderne," siger Bünyamin Simsek (V).

Han er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus og politisk ansvarlig for kommunens geotermiprojekt og dermed også for kommunens eksklusive forhandlinger med A.P. Møller Holding om en 30-årig aftale, hvor det fondskontrollerede investeringsselskab efter planen skal levere store mængder varmt vand fra undergrunden til byens fjernvarmeforbrugere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs