EnergiWatch

Energistyrelsen tæt på geotermisk aftale med A.P. Møller Holding

Inden for kort tid forventes Energistyrelsen at offentliggøre rammerne for udnyttelse af geotermi i Danmark, der kan bane vejen for A.P. Møller Holdings kæmpesatsning i de største byer herhjemme.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Energistyrelsen er ifølge EnergiWatchs oplysninger tæt på at offentliggøre de fremtidige rammer for udnyttelse af geotermisk varme i den danske undergrund, der baner vejen for A.P. Møller Holdings milliardstore satsning på geotermi i stor skala og som en del af fjernvarmeforsyningen i de største byer.

I juni annoncerede det fondskontrollerede investeringsselskab A.P. Møller Holding med Mærsk-familien for bordenden, Ane og Robert Uggla, at selskabet undersøger mulighederne for at introducere geotermi i større skala i Danmark. Efterfølgende offentliggjorde selskabet i oktober en hensigtserklæring med Aarhus Kommune om at gøre geotermi til en betydelig del af fremtidens varmeforsyning. Og faktisk har A.P. Møller Holding været i tæt dialog med Energistyrelsen om flere centrale spørgsmål siden juni.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs