EnergiWatch

Aarhus nedtoner risikoen i varmeaftale med Mærsk

A. P. Møller Holding vil have skrevet den danske varmelovgivning for geotermi om, før man med en milliardinvestering vil gå i gang med at bore efter geotermisk varme herhjemme. Ønsket om særregler bliver mødt med skepsis af Forbrugerrådet og en ekspert på området, men i Aarhus Kommune, hvor man er tættest på at indlede et samarbejde, er man tryg med konstruktionen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/RITZAU SCANPIX

I Aarhus Kommune ser man ikke noget problem i at give A. P. Møller Holding undtagelser for en central del af den danske varmelovgivning, når selskabet måske inden længe skal til at lede efter geotermisk varme i kommunens undergrund.

Det fortæller affald- og varmechef Bjarne Munk Jensen, der i øjeblikket forhandler en 30 årig varmeaftale med selskabet. Ved siden af forhandlingerne med Aarhus Kommune har A. P. Møller Holding krævet, at man bliver undtaget det såkaldte substitutionspris-princip, før man vil gå i gang med at bore, og det forstår Bjarne Munk Jensen godt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs