EnergiWatch

Ørsted får mere end CIP for havvind i USA

Det danske energiselskab har fået kontrakt på 400 MW af sit Revolution Wind-projekt til en pris, der er 13 pct. højere end på Vineyard Wind.

Foto: PR Ørsted

Ørsteds havvindprojekt Revolution Wind i Rhode Island er nu blevet officielt. Delstatens guvernør oplyser i en pressemeddelelse, at der torsdag er indleveret en kontrakt på de 400 MW til Rhode Island Public Utilities Commission (RIPUC).

Dermed er der også sat beløb på elkøbsaftalen. Ørsted er således sikret en fast 20-årig afregning på 98,425 $/MWh (64,8 øre/kWh) for projektet. Tallet opgøres også som en udjævnet 2017-pris på 73,68 $/MWh, hvilket er 13,4 pct. højere end den leveliserede pris på 64,97 $/MWh, Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid vandt med på det 800 MW store Vineyard Wind-projekti i Massachusetts.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs