EnergiWatch

Bill Gates: Ingen vej uden om a-kraft i USA

Microsoft-milliardæren Bill Gates lufter i sit årlige nyhedsbrev en appel til de amerikanske myndigheder om at frigive midler og lette regulering for at forløse potentialet i kernekraft.

Foto: Carolyn Kaster/AP/Ritzau

Der er ikke nogen vej uden om kernekraft, hvis USA skal vinde sin del af klimakampen.

Det mener it-milliardæren Bill Gates, der senest i sin årlige, offentlige nytårshilsen beder beslutningstagerne i USA om at tilføre yderligere ressourcer til forskning i sektoren, ligesom han mener, at en opdatering af den nuværende regulering er nødvendig for, at USA og resten af verden kan få mere glæde af teknologien.

Gates skriver, at det netop er forskning, som skal løfte potentialet.

"Kernekraft er ideelt i forhold til at tackle klimaforandringerne, fordi det er den eneste CO2-fri, skalerbare energikilde, som er til stede 24 timer i døgnet. Problemerne med de nuværende reaktorer såsom risikoen for ulykker kan løses ved hjælp af innovation."

Microsoft-grundlæggeren mener også, at USA har mistet sin tidligere position som ledende inden for forskning i kernekraft.

Foto: Ritzau Scanpix/Michel Euler
Foto: Ritzau Scanpix/Michel Euler
 

Gates har tidligere sammen med en række andre milliardærer, herunder Amazon-direktør Jeff Bezos og Michael Bloomberg, oprettet den en mia. dollar store fond Breakthrough Energy Ventures, som for første gang i 2018 uddelte penge til energi-startups.

Ud over det grundlagde Bill Gates i 2008 selskabet Terra Power, som arbejder på at udvikle en flydende kernekraft-reaktor.

Shell satser på fransk havvind Lilleholt vil skrue op for eksporten til Tyskland Uniper vil nedrive Barsebäck-bygningerne Svenske myndigheder erklærer sig klar til 100 procent vedvarende energi Dansk Energi forlanger handling: Få åbnet forbindelsen til Sverige 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs