EnergiWatch

Shell satser på fransk havvind

Det nye konsortium Flanderns Møller udfordrer blandt andet oliekollegaen Equinor i nyt fransk havmølleudbud, der er lanceret forud for lanceringen af landets energiplan for næste årti.

Foto: MHI Vestas Offshore Wind

I slutningen af 2016 entrerede Shell for alvor havvindindustrien for fuld hornmusik. Efter vinderbuddet på hollandske Borssele 3+4, der blev lagt i Blauwwind-konsortiet med Eneco og Van Oord og DGE, var olieselskabet ganske offensive omkring sine ambitioner inden for den vedvarende teknologi. Siden har der dog været relativt stille omkring den britisk/hollandske Supermajor, der ikke har vundet yderligere projekter.

Men nu rykker selskabet atter på sig. I sidste måned meldte Shell sig ind i foreningen Global Wind Energy Council og dennes havvind-taskforce, og nu kaster selskabet sig ind i kampen om fransk havvind.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs