EnergiWatch

Dansk Energi forlanger handling: Få åbnet forbindelsen til Sverige

Netforbindelserne mellem Danmark og Sverige bliver lukket ned af svenskerne i mere end halvdelen af tiden, og det får nu Dansk Energi til at opfordre energiministeren til at gå ind sagen, der har konsekvenser for både de danske producenter og den grønne omstilling.

Foto: PR

Hvis det står til Dansk Energi, må energiministeren snart skride til handling over for Svenska Kraftnät, der fortsat laver fysiske blokeringer af transmissionsforbindelserne mellem Danmark og Sverige. Det koster både de danske elproducenter millioner af kroner, men kan også være med til at hæmme den danske omstilling til vedvarende energi, advarer brancheorganisationen.

I dag er der forbindelse mellem Danmark og Sverige fra Jylland og Sjælland. Men Ifølge Dansk Energi sætter svenskerne en prop i forbindelse 59,5 pct. af tiden i forbindelsen fra Sjælland, mens der er begrænsninger på forbindelsen fra Jylland i 53,8 pct. af tiden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs