EnergiWatch

Energibranchens talerør har ansat energiministerens søn

Christoffer Lilleholt, søn af energi-, klima- og forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt (V), er ansat som studiemedhjælper i Dansk Energis afdeling for energibesparelser.

Foto: Jeppe B. Nielsen

"19-årige Christoffer Lilleholt følger i fars fodspor," hed det i en række medier for to år siden, da energiminister Lars Chr. Lilleholts søn blev valgt som næstformand i Venstres Ungdom, men den unge Lilleholt har valgt at give sig i kast med endnu et af faderens kerneområder.

Han er blevet ansat i energiselskabernes interesseorganisation Dansk Energi som studentermedhjælper i afdelingen for energispareindsatser. Her rådgiver Dansk Energi blandt andet energiselskaberne om, hvordan de bør fortolke og forstå reglerne i ordningen.

Administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, oplyser, at Christoffer Lilleholt blev ansat i stillingen den første oktober sidste år.

"Vi fik en uopfordret ansøgning fra Christoffer om, at han godt kunne tænke sig et job. Derefter sendte jeg ansøgningen af sted til den chef, hvor jeg havde en formodning om, at der var pres på maskineriet og gav instruks om, at hvis han er renlig, står op om morgenen, opfører sig ordentligt og ellers virker fagligt kompetent, så må du ansætte ham," siger Lars Aagaard om forløbet og understreger, at Christoffer Lilleholts familierelationer aldrig har været en del af ansættelsesgrundlaget.

Han siger også, at han personligt aldrig har ansat en studentermedhjælper i sin tid som direktør for Dansk Energi.

Rigsrevisionen revser ministeriet i sag om energispareordningen

Energispareindsatsen har været i både medier og ministeriets søgelys i denne uge, fordi rigsrevisionen onsdag offentliggjorde en 69 sider lang kritik af ministeriets håndtering af ordningen. Her lyder det, at man i Lilleholts ministerium har forsømt at føre et tilstrækkeligt tilsyn med energiselskaberne, ligesom man ikke har reageret på mistanker om et udbredt misbrug af ordningen, siden energiministeren besluttede at stramme op i juni i år.

Lars Aagaard forklarer, at Christoffer Lilleholt løser "for studentermedhjælpere helt almindelige opgaver," som ofte findes på tværs af afdelingerne i organisationen og altså ikke kun i afdelingen for energibesparelser.

"Vores studenter står for en række manuelle og praktiske praktiske opgaver, som spænder fra statistik til at pakke ting, vi skal sende ud, give resumeer af rapporter og den slags helt almindelige ting. Så har det i øvrigt vist sig, at Christoffer både er meget dygtig, grundig, spreder god energi og i det hele taget er meget vellidt," siger han.

Ministre har millionforbindelser til selskaber bag milliardbud på Danmarks gasnet

Ud over Lars Chr. Lilleholts mangeårige virke som ordfører og bestyrelsesmedlem i Fjernvarme Fyn, sønnens job som studentermedhjælper i Dansk Energi, så blev Lars Chr. Lilleholts hustru, Jane Lilleholt, tidligere på året ansat i en nyoprettet stilling i det stormombruste Ewii.

Ewii-formand: Fyret direktør skulle have orienteret om investeringer

Hun har fået til ansvar for "den strategiske udvikling af arbejdsmiljø- og miljøarbejdet," som en del af at styrke indsatsen på området for social ansvarlighed i energikoncernen, ligesom hun også skal stå for at nedbringe co2-aftrykket i selskabet.

Christoffer Lilleholt har siden 2013 været valgt ind i byrådet i Odense Kommune.

Energiminister: "Jeg tager kritikken til efterretning og tager den meget alvorligt"

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs