EnergiWatch

Politianmelder isoleringsfirma for tilskudsfusk

Det anmeldte firma giver svar på tiltale og foreslår undersøgelse af både energitilskudsordningen og håndværkerfradraget

Foto: Johan Mikkelsen

Brancheorganisationen Dansk Isoleringsgaranti, som består af otte isoleringsfirmaer, har politianmeldt isoleringsfirmaet Isoteamet ApS på baggrund af en aktindsigt i registreringer i Energistyrelsen og som angiveligt viser, at firmaet systematisk og vedvarende har snydt med energitilskuddet til hulmursisolering. Isoteamet er ikke med i brancheforeningen.

Energiminister Lars Christian Lilleholt har netop sat tilskuddet til hulmursisolering på pause i tre måneder for at få overblik over misbrug af ordningen generelt.

Dansk Isoleringsgaranti mistænker Isotemaet for systematisk at have indberettet oppustede kvadratmetertal samt forkerte standardværdier for at få et højere energitilskud.

"Vi har fået en aktindsigt fra Energistyrelsen med en masse regneark der – i vores optik – viser, at Isoteamet har snydt flere hundrede gange med energitilskuddet," siger Frederik Glob, der er talsmand for brancheforeningen Dansk Isoleringsgaranti.

Ifølge talsmanden skaber de brodne kar i branchen unfair konkurrence for de firmaer, der følger reglerne – på bekostning af de danske skatteborgere.

Beskyldningerne afvises af indehaveren af Isoteamet, direktør Michael Jacobsen.

"Det er korrekt, at vi desværre har lavet en gennemgående fejl ved at indberette standardværdier i en forkert kolonne, men tilskudspengene er ubeskåret gået direkte til kunderne. Vi har altså ikke stukket pengene i egen lomme," understreger Michael Jakobsen overfor Mestertidende.dk.

"Vi har lavet en indberetningsfejl og vi er naturligvis klar til at står til ansvar for det," understreger Michael Jacobsen. Han påpeger, at ingen – hverken Energistyrelsen eller energiselskaberne - har påtalt, at han har indberettet i en forkert kolonne

Han afviser også beskyldningerne om unfair konkurrence:

"Selv uden tilskud vil vi være billigere end firmaerne i Dansk Isoleringsgaranti, som forlanger fantasipriser og som skruer priserne op på selv ganske simple hulmursisoleringsopgaver. Det har jeg dokumentation på," siger Michael Jacobsen og tilføjer, at de stærkt opskruede priser jo også smitter af på, hvad kunderne kan trække fra i forhold til håndværkerfradraget. Jo større regning, desto mere kan der trækkes fra.

Han hilser derfor en tilbundsgående undersøgelse af tilskudsordningen velkommen – også i forhold til firmaerne i Danske Isoleringsgaranti.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Mester Tidende ****

Regeringen stopper isolering i hulmure

Tekniq: Energiselskaber misbruger spareordningen

Dansk Energi kalder opfordring fra Tekniq for karteldannelse 

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs