EnergiWatch

Esbjerg efterlyser en 'Horns Rev 4'

Det vil blive både billigere og hurtigere at anlægge endnu en havvindmøllepark i forlængelse af Horns Rev 3, hvis man går i gang allerede nu, lyder det fra Esbjerg.

Foto: Dong Energy

Flere af regeringens centrale ministre og Folketingets energiudvalg skal nu tage stilling til et ambitiøst forslag fra Esbjergs borgmester  Johnny Søtrup (V) og formanden for Esbjerg Havn, Flemming Enevoldsen. De to foreslår, at man anlægger endnu en havvindmøllepark, en Horns Rev 4, i tilknytning til Horns Rev 3. Det skriver Jyske Vestkysten.

En ny havmøllepark ville kunne udløse et eftertragtet jobboom i Vestjyllands, mens de mørke skyer trækker sig sammen om oliegassektoren i Nordsøen. Samtidig ville det være væsentligt billigere og udløse en række synergieffekter, hvis man byggede parken i forlængelse af Horns Rev 3, så man kunne udnytte den infrastruktur, der allerede er på plads.

En Horns Rev 4 skulle komme i stedet for statens i visse kredse upopulære projekt med kystnære møller ud for Jyllands vestkyst, skriver Jyske Vestkysten.

"For dansk industri som helhed vil en yderligere udbygning af ved Horns Rev også være en gevinst. Den samlede vindmølleindustri i Danmark omsætter for 85 mia. kr., hvor 55 mia. kr. er eksport. Branchen beskæftiger knap 30.000, og en stor del af arbejdspladserne er vest for Storebælt," siger Johnny Søtrup til Jyske Vestkysten.

Første skridt mod en tocifret milliardlussing til elkunderne 

Finansiering til kystnære møller kan hænge i en tynd tråd 

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs