EnergiWatch

Proteststorm rammer vindmølleplaner i Haderslev

Planudvalget i kommunen er ved at gøre benarbejdet for 39 vindmøller i et naturområde, men det er borgerne godt trætte af, skriver Jydske Vestkysten.

Byrådet i Haderslev Kommune er blevet godt og grundigt upopulære for at ville ophæve et lokalt naturområdes status som særligt værdifuldt. Det skriver Jydske Vestkysten.

Mister området ved Gram sin status, kan det blandt andet bane vej for en vindmøllepark på 39 møller, og forudsætningerne for kommunens planer er blevet godkendt af Naturstyrelsen. Det har fået 175 husstande til at indgive protestskrivelser i forbindelse med en otte uger lang høring, som begyndte 1. december sidste år.

Plan- og miljøudvalget i Haderslev skal mandag holde møde, hvor man vil forholde sig til borgernes protester. Flere lokalpolitikere, som Jydske Vestkysten har talt med om sagen, ønsker ikke at spå om udfaldet.

Også Danmarks Naturfredningsforening mener, at området bør holdes fri for vindmøller.

Klik på kommunerne for at se detaljer om vindmølleudbygningen her. Kortet er farvelagt efter udnyttelsen af de nuværende møller. Beregningen tager højde for den samlede vindudbygning i kommunen, den nuværende gennemsnitlige vindmølles kapacitet og afstanden fra denne til en stor, moderne vindmølle.

Nye polske vindregler kan sende mølleejere i fængsel

Jysk kommune kan være på vej med vindmøllestop

FTI: Vestas genvinder verdensherredømmet i 2016

Regningen for danske minimøller er eksploderet

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere