Vestas roser vækstplan

Vestas roser nyt udspil til vækstplan, mens Vindmølleindustrien håber, at der nu endelig skabes ro om aftalen.

Havvindmølleparken Kriegers Flak udskydes, 100 megawatt (MW) kystnære vindmøller droppes, og der skal spares 100 mio. kr. på landvind.

Det er en del af indholdet i regeringens nye udspil til en vækstplan, som man har forhandlet på plads sammen med Venstre.

Hos Vindmølleindustrien har det hele tiden lydt, at man skulle holde fast i energiforliget fra 2012, og ikke ændre på aftalen, men efter udspillet til en vækstplan er kommet frem, er sangen lidt en anden.

Fri bane for britisk 1.200 megawatt havmøllepark

Vestas, der sakker langt efter Siemens på havvindmølleområdet, roser sågar regeringen og Venstre for det nye udspil, hvor man udskyder havvindmølleparken Kriegers Flak til 2022.

"Regeringen og Venstre har i aften sat en stærk ramme for vækstforhandlingerne, som jeg gerne vil rose dem for. Investeringer i energibranchen er meget langsigtede, og derfor er der behov for klarhed, hvis vi skal udnytte det fulde potentiale for fastholdelse og etablering af arbejdspladser i Vestas og resten af den grønne industri i Danmark. Den klarhed har regeringen og Venstre nu leveret. Vi håber, at der hurtigt kan samles bred opbakning til aftalen i Folketinget," siger Morten Albæk, direktør og medlem af eksekutivkomiteen i Vestas i en meddelelse.

Prøv EnergiWatch gratis i 40 dage

Adm. direktør i Vestas Northern Europe, Klaus Steen Mortensen, mener fortsat, at dansk energipolitik er visionær og ambitiøs.

"Den nye rammeaftale fastholder Danmark som et interessant og stærkt hjemmemarked for Vestas. Det er godt nyt for vores omkring 4.000 danske medarbejdere og de mange underleverandører, men det er også vigtigt for vores evne til at konkurrere internationalt – og dermed til at sikre eksportindtjening til Danmark," siger han.

Nu vil industrien have ro

Hos lobbyisterne i brancheforeningen Vindmølleindustrien havde man gerne været den seneste periodes energipolitiske turmult foruden, siger adm. direktør Jan Hylleberg.

"Men vi er glade for, at det nu ser ud til, at rammerne atter kommer til at ligge fast. Det betyder, at vindindustrien forhåbentligt kan fortsætte udbygningen med vindmøller i et investeringssikkert klima,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien, i en meddelelse.

”Det, der er vigtigst for vindindustrien er, at der også er et marked i Danmark, og at tidsplanerne er klare. Det er en forudsætning for, at vi som sektor kan gøre vindmøller endnu billigere, og vi håber, at der er bred politisk opbakning til, at sikre nye klare rammer fremadrettet.”

Vækstplan: Kriegers Flak udskydes i to år

Virksomheders PSO-betaling firdobles

Grøn regning deler danskerne

Grønt lys til uprøvet Kriegers Flak-løsning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Photo: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også