Kommissionen udskyder dansk solcelleafklaring

3.850 solcelleejere må vente på afklaring om støtteordning, efter at EU-Kommissionen har stillet nye spørgsmål til Danmark.
Foto: FRANDSEN FINN
Foto: FRANDSEN FINN

Tusindvis af danske solcelleejere må endnu engang væbne sig med tålmodighed, efter at nye spørgsmål fra EU-Kommissionen udskyder afklaring om dansk støtteordning.

"Europa-Kommissionen har den 13. juni 2014 sendt nye spørgsmål til statsstøttesagen, som betyder, at Europa-Kommissionens afgørelse sandsynligvis ikke vil falde på denne side af sommerferien," fortæller Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Uklarheden er opstået, efter at Folketinget sidste år nåede til enighed om afløseren til nettomålerordningen, der sikrede solcelleejere en bestemt støttesats.

Forligspartier kritiserer kommunalt solcellebøvl

EU's embedsmænd ville sikre sig, at de nye ordninger var inden for statsstøttereglerne, og det er tydeligvis noget, som kræver en længere granskning. Ifølge Ingeniøren er 3.850 solcelleejere omfattet af overgangsordningerne, der gælder for anlæg tilsluttet efter 20. november 2012.

Helt støtte-løse er de knap 4.000 solcelleejere dog ikke, da de som følge af en godkendt ordning modtager 60 øre per kilowatt-time.

Udover endnu et par måneder på pinebænken fortæller Energistyrelsen, at ansøgningsrunder til puljer med støtte til private husstande på 20 megawatt i 2013 og 2014 ikke kan gennemføres som planlagt i efteråret 2014.

"Energistyrelsen er i gang med at undersøge konsekvenserne af den forsinkede afgørelse for den danske solcellelovgivning, herunder udmøntning af puljerne til private husstande," skriver Energistyrelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud