Klimaforandringer rammer fattige lande på kreditten

Fattige lande står til at blive yderligere presset på deres kreditvurdering på grund af klimaforandringer, lyder det nu fra Standard & Poor's.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

"Tilføj kreditvurderinger til de ting, som klodens klimaforandringer ødelægger."

Sådan skriver Huffington Post på baggrund af en ny rapport fra ratingbureauet Standard & Poor's, som fortæller, at klodens højere temperaturer vil medføre et pres på kreditvurderingerne for lande, der i forvejen er udfordret på økonomien.

Fattige lande står ifølge Standard & Poor's nemlig til at blive hårdest ramt ved effekterne af klimaforandringer. Det gælder især lande i Afrika og Asien med Bangladesh, Senegal og Vietnam, der er de mest udsatte.

"Det skyldes til dels deres afhængighed af deres landbrugsproduktion og -arbejdspladser, som kan være udsat for klimatiske mønstre og ekstreme vejrmæssige situationer, men også på grund af deres svagere kapacitet i forhold til at absorbere de økonomiske omkostninger (der er forbundet med klimaforandringer, red.)," skriver ratingbureauet ifølge Huffington Post.

Selv om Standard & Poor's endnu har ikke nedgraderet et lands kreditvurdering som følge ekstreme vejrsituationer - som i stigende grad kædes sammen med klimaforandringer - understreger ratingbureauet, at omkostningerne til vejrrelaterede tab har været stigende på alle kontinenter, og at det kan blive en faktor for fremtidige kreditvurderinger.

Minister: Rapport kræver handling nu

FN-panel: Lad olie og kul ligge i jorden

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også