GE går efter Alstoms energiforretning

Det er tilsyneladende Alstoms energidivision, som amerikanske GE er interesseret i at købe.
Foto: Alstom
Foto: Alstom

Nej til franske tog, ja tak til franske turbiner og vindmøller. Nogenlunde sådan lyder det tilsyneladende i bestyrelseslokalet hos den amerikanske industrigigant GE. Avisen Wall Street Journal erfarer, at det specifikt er Alstoms energidivision, som GE vil forsøge at købe.

Alstom var ellers i går ude at sige, at selskabet ikke var bekendt med et bud på dets aktier. Men i følge Wall Street Journal, der citerer kilder tæt på processen, er den reelle historie, at GE vil give et bud på Alstoms energidivision.

Analytiker om Alstom-rygter: Opkøb vil styrke GE

71 procent af omsætningen

Alstom henter omkring 71 procent af sin omsætning fra energidivisionen, så der vil fortsat være tale om et gigantisk opkøb. Alene fra april til december sidste år, hentede Alstom en omsætning på 14 mia. dollar fra energidivisionen. Et evt opkøb vil derfor stå GE dyrt. Men samtidig vil opkøbet med ét slag styrke GE's egen energiforretning. GE hentede i 2013 24,7 mia. dollar i omsætning på energiområdet - det skal ses i forhold til en samlet omsætning på 146 mia. dollar i GE som helhed.

Lykkes det for GE at opkøbe Alstoms energidivision, vil GE indtage en førende, global position inden for både produktionen af turbiner til kraftværker og inden for vindmøller.

Alstom afviser opkøbsrygter

Hvad siger Paris?

Skulle Alstom ende med at acceptere et bud fra GE, er det dog langt fra sikkert, at handlen kan gennemføres. Efter en eventuel handel vil GE nemlig få en så dominerende position på en række markeder, at handlen både ville skulle godkendes af EU-Kommissionen og af en række lande i Europa.

Samtidig er det ifølge Wall Street Journal uvist, hvordan den franske regering vil se på en handel mellem de to selskaber. Nok vil et opkøb forgylde Alstoms aktionærer, men det vil samtidig efterlade et langt mindre Alstom, end det man kender i dag.

GE har i dag likvide midler på omkring 88,6 mia. dollar, så et opkøb ville ikke være noget problem at finansiere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Photo: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også