Medie: GE overvejer at købe Alstom

Amerkanske GE er ifølge Bloomberg i diskussioner om at købe franske Alstom. Det vil være amerikanernes største køb nogensinde.
Foto: Alstom
Foto: Alstom
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske industrigigant General Electric (GE) kan være på vej mod sit største opkøb nogensinde.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge anonyme kilder, som nyhedsbureauet har talt med, ligger General Electric i diskussioner om at købe franske Alstom for en pris, der ifølge en af kilderne kan overstige 13 mia. dollar, eller 70 mia. kr.

En sådan pris vil repræsentere en præmie på omkring 25 pct. i forhold til kursen på Alstoms aktie, der er faldet 20 pct. det seneste år, men det vil også være en afvigelse fra GE-topchef Jeffrey Immelts historik for opkøb, som sjældent har oversteget 5 mia. dollar, siden han overtog direktørstolen fra Jack Welch tilbage i 2001.

Til gengæld vil et køb af Alstom hjælpe General Electric med at vende tilbage til sine industrielle rødder og mindske selskabets afhængighed af at udbyde finansielle services, lyder det.

"General Electrics aktionærer ville sandelig blive opmuntrede af et fortsat skift til fordel for den industrielle forretning," siger Nicholas Heymann, analytiker i William Blair & Co., til Bloomberg News.

Bekymringen kan ifølge Heymann gå på, hvor hurtigt selskabet ville være i stand til at transformere Alstoms portefølje til at operere i en standard, som det amerikanske selskab stræber efter at opnå.

Alstom er om noget et industriselskab; mest kendt for sin ekspertise inden for elektricitetsværker og tog. Som et kuriosum kan det nævnes, at Alstom de senere år har satset mere og mere på vindenergi og ikke mindst havvindmøller, da der er flere havmølleparker i støbeskeen på det franske hjemmemarked.

Alstom napper tyrkisk ordre

Franskmænd i koreansk vind-debut

Vindmølleaktier løftes af tyske meldinger

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud