Analytiker om Alstom-rygter: Opkøb vil styrke GE

Hvis rygterne er sande, og GE køber Alstom, styrker det amerikanernes vindforretning, der i dag ingen havvindmølle har.
Foto: Alstom, Johann Roggeman
Foto: Alstom, Johann Roggeman
AF RITZAU FINANS

Såfremt rygterne om, at General Electric vil købe franske Alstom holder vand, vil det på sigt kunne skabe en stærkere spiller på vindmarkedet, når to selskaber med fokus på henholdsvis landvindmøller og havvindmøller forenes.

Det vurderer Jacob Pedersen, analytiker med fokus på vindmarkedet, efter at der onsdag opstod rygterne om, at det amerikanske selskab ligger i diskussioner med industrikonglomeratet Alstom om et muligt opkøb.

"På den korte bane ser jeg ikke den store effekt på markedet, men det er klart, at man får endnu en spiller inden for havvind, som GE ind til nu har holdt sig ude af. Køber GE Alstom, så vil selskabet få det ben med og vil kunne ekspandere det. Så det vil være til at skabe en stærkere konkurrence og på sigt en stærkere spiller," siger Jacob Pedersen, til Ritzau Finans.

Han nævner desuden, at et opkøb vil give GE en stærkere platform for de europæiske aktiviteter.

"Det vil ikke være et decideret fodfæste, men det vil kunne medvirke til, at GEs europæiske aktiviteter får et lille løft. Det gælder blandt andet i Tyrkiet, hvor Alstom er med inde, som er et af de markeder, hvor GE ikke har gjort alt for meget for at gøre sig lækker," siger han.

Vind langtfra vigtigst

Jacob Pedersen vurderer dog, at det ikke er vindforretningen alene, som skyldes GEs mulige frieri.

"Jeg har meget svært ved at se, at GE vil købe Alstom alene på vindaktiviteter. For GE er det så en positiv tilfældighed, at Alstom står med noget af det, som selskabet mangler," siger Jacob Pedersen.

Han hæfter sig samtidig ved, at Alstom endnu ikke har de helt store meritter inden for havvind.

"Alstom er ikke et selskab med en solid track-record inden for havvind, men det er klart, at selskabet er snart ved at være der, hvor man vil kunne opføre de første projekter, og det vil være med til at styrke GEs globale position," siger han.

Hvis man retter blikket mod Danmark og Vestas, har Jacob Pedersen ikke "fantasi til at forestille sig", at det mulige opkøb får betydning på kort sigt, men på længere sigt vil det.

"Hvis GE ikke kan følge med Vestas over de kommende år, skyldes det, at Vestas også er inden for havmøller. Men hvis GE får benet med havmøller med, så vil det hjælpe selskabet til at blive et af de største i sektoren," siger Jacob Pedersen.

Kraftværks-knas tynger Alstom

Alstom afviser opkøbsrygter

Medie: GE overvejer at købe Alstom

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også