EnergiWatch

Thorning forsvarer frasalg af DONG

Uden frasalg ville DONG komme i problemer, siger statsministeren. Goldman Sachs-tilbud var »det bedste«.

Foto: Niels Hougaard

Der er ingen spor af tvivl hos Helle Thorning-Schmidt.

Salget af dele af DONG Energy til Goldman Sachs, ATP og PFA er "det bedste" for Danmark.

Det fastslår statsministeren på et pressemøde i Aalborg efter hård kritik af salget fra blandt andet tidligere statsminister og S-formand Poul Nyrup Rasmussen.

12.000 danskere i protest mod DONG-aftale

En stor dansk arbejdsplads

Statsministeren fastslår, at DONG Energy er i så alvorlige problemer og mangler kapital til store investeringer, at det er nødvendigt at sælge dele af selskabet nu og ikke senere.

"Det er en stor dansk arbejdsplads, der er kommet under pres," siger Thorning, der igen og igen forsvarede frasalget og prisen.

"Det er svært at sige, hvad den helt korrekte pris er for DONG, fordi selskabet ikke er børsnoteret og ikke handles på børsen," sagde Thorning og understregede, at det bedste bud kom fra Goldman Sachs, ATP og PFA.

Henrik Poulsen: DONG-pris er helt rigtig

Ikke lige populær

Thorning understregede, at hun godt kan forstå, at den finansielle sektor ikke er "lige populær" alle steder.

"Men vi står med ansvaret over for de danske skatteydere," sagde Thorning.

Goldman Sachs er under mistanke for at benytte sig af skattely, men heller ikke det forhold får Thornings hånd til at ryste, selvom hun kalder det en meget relevant og vigtig diskussion".

"I forhold til DONG er der tale om en kapitaludvidelse, og der er en investor, der gerne vil gå ind i denne sag, og der er givet et tilbud, som finansministeriet mener er det bedst mulige," sagde Thorning og afviste at kommentere om regeringen kunne leve med frasalget, hvis pengene endte i et skattely.

"Jeg tror ikke, at vi kommer det nærmere," sagde Thorning.

Corydon om Dong-salg: Kritikerne blander tingene sammen

Corydon forsvarer DONG-sag i brev til S-folk

Hans Engell: Nyrups DONG-kritik har betydning

Nyrup: DONG-salg er en katastrofe 

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs