EnergiWatch

Henrik Poulsen: DONG-pris er helt rigtig

Topcheferne i DONG Energy og PFA afviser, at en DONG-pris på 31,5 mia. kr. er for lav.

Foto: ESKESTAD MIK

DONG-direktør Henrik Poulsen og PFA-direktør Henrik Heideby kommer nu finansminister Bjarne Corydon (S) til undsætning i forhold til den massive kritik af aftalen om DONG.

"Olie- og gasaktiviteterne har en betydelig risiko, og det gør at værdiansættelsen på 31,5 mia. kr. er den rigtige," siger Henrik Poulsen til TV 2 Finans.

"Der har været ganske omfattende proces med forskellige mulige investorer. Og det bedste bud, vi samlet set er kommet frem til, er den aftale, der ligger med Goldman Sachs via PFA," tilføjer han.

Også Henrik Heideby fra PFA støtter op.

Professorer: Kritikken af DONG-salg er skæv

"Den proces, der har været frem mod købstilbuddet til den danske stat fra Goldman Sachs, ATP og PFA har, set fra vores side, været både fair og professionel," siger Henrik Heideby til TV 2 Finans.

Udmeldingerne følger i kølvandet på voldsom angreb på aftalen mellem staten, Goldman Sachs, ATP og PFA. Kritikken går blandt andet på, at de 31,5 mia. kr., DONG er prissat til ved handlen er alt for lavt sat.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Derudover tildeles de nye ejere meget udvidede rettigheder, som giver dem en ekstremt høj sikkerhed for, at de ikke går med tab fra investeringen. Det sker samtidig med, at handlen anses som meget lukrativ.

CBS-professorne Michael Møller og Niels Chr. Nielsen argumenter i et fælles indlæg i Politiken for, at de meget udvidede rettigheder til de nye ejere reelt betyder, at DONG's rene pris er sat markant lavere end de 31,5 mia. kr., som i forvejen anses som lavt sat.

Corydon forsvarer DONG-sag i brev til S-folk

Hans Engell: Nyrups DONG-kritik har betydning

Lav DONG-pris overrasker i den finansielle sektor

Nyrup: DONG-salg er en katastrofe

I disse skattely bor ny DONG-ejer

DF skærper tonen: Corydon bryder forliget

Corydon: Goldman-aftale mere kompliceret end bilhandel

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs