Henrik Poulsen: DONG-pris er helt rigtig

Topcheferne i DONG Energy og PFA afviser, at en DONG-pris på 31,5 mia. kr. er for lav.
Foto: ESKESTAD MIK
Foto: ESKESTAD MIK

DONG-direktør Henrik Poulsen og PFA-direktør Henrik Heideby kommer nu finansminister Bjarne Corydon (S) til undsætning i forhold til den massive kritik af aftalen om DONG.

"Olie- og gasaktiviteterne har en betydelig risiko, og det gør at værdiansættelsen på 31,5 mia. kr. er den rigtige," siger Henrik Poulsen til TV 2 Finans.

"Der har været ganske omfattende proces med forskellige mulige investorer. Og det bedste bud, vi samlet set er kommet frem til, er den aftale, der ligger med Goldman Sachs via PFA," tilføjer han.

Også Henrik Heideby fra PFA støtter op.

Professorer: Kritikken af DONG-salg er skæv

"Den proces, der har været frem mod købstilbuddet til den danske stat fra Goldman Sachs, ATP og PFA har, set fra vores side, været både fair og professionel," siger Henrik Heideby til TV 2 Finans.

Udmeldingerne følger i kølvandet på voldsom angreb på aftalen mellem staten, Goldman Sachs, ATP og PFA. Kritikken går blandt andet på, at de 31,5 mia. kr., DONG er prissat til ved handlen er alt for lavt sat.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Derudover tildeles de nye ejere meget udvidede rettigheder, som giver dem en ekstremt høj sikkerhed for, at de ikke går med tab fra investeringen. Det sker samtidig med, at handlen anses som meget lukrativ.

CBS-professorne Michael Møller og Niels Chr. Nielsen argumenter i et fælles indlæg i Politiken for, at de meget udvidede rettigheder til de nye ejere reelt betyder, at DONG's rene pris er sat markant lavere end de 31,5 mia. kr., som i forvejen anses som lavt sat.

Corydon forsvarer DONG-sag i brev til S-folk

Hans Engell: Nyrups DONG-kritik har betydning

Lav DONG-pris overrasker i den finansielle sektor

Nyrup: DONG-salg er en katastrofe

I disse skattely bor ny DONG-ejer

DF skærper tonen: Corydon bryder forliget

Corydon: Goldman-aftale mere kompliceret end bilhandel

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også