EnergiWatch

Lidegaard om ny solkritik: Det har intet på sig

Klima- og energiministeriet møder kritik for ikke at have reageret på tidligere advarsler om stor solcelleudbygning.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) og klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

Det passer ikke, når Berlingske i dag fortæller, at Energi- og klimaministeriet allerede i august 2011 blev advaret om en storstilet og potentiel dyr solcelleudbygning.

Det mener energi- og klimaminister Martin Lidegaard (R):

"Det er hverken korrekt, at vi kunne have forudset den voldsomme stigning i antallet af solcelleanlæg, eller at vi blev advaret om det af Energinet.dk, så Berlingskes historie har absolut intet på sig," skriver Martin Lidegaard i en mail til EnergiWatch.

Han understreger, at embedsværket på ingen måde havde mulighed for at forudse den regning på 500 mio. kr., som den løbske solcelleudbygning har kostet.

Avis: Advarsler om voldsom soludbygning før Energiforliget

Udmeldingerne fra Lidegaard kommer som direkte reaktion på en historie om, at ministeren ikke reagerede på gentagne advarsler om danskernes soludbygning, som Energinet.dk første gang skulle have rejst allerede i august 2011 - lang tid før Energiforliget blev indgået i foråret 2012.

En udbygning, der var så stor, at Energinet.dk så sig nødsaget til at ansætte nyt personale for at følge med efterspørgslen, skriver Berlingske.

Lidegaard mener imidlertid, at kritikken - som rejses på baggrund af aktindsigt i mødereferater - er forfejlet. Det ekstra personale blev ifølge ministeren hyret for at håndtere en øget udnyttelse af den årsbaserede nettomålerordning, og det krævede flere hænder.

Ministeren tilføjer, at Energinet.dk angiveligt har nedtonet advarslerne fra august 2011.

”Der er dog stadig tale om relativt få nye anlæg set i forhold til den senere udvikling. Vurderingen var, at væksten ville fortsætte, men ingen kunne forudse, at en eksponentiel stigning med mangedobling på få måneder,” skal transmissionsselskabet have oplyst.

Lidegaard: EU's grønne omstilling for dyr og for dårlig

Fremtidens solceller kan rulles på taget

Politikere: Kom nu i gang, Lidegaard

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs