Thorning og Løkke mundhugges om solceller

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) beder Lars Løkke Rasmussen (V) stille spørgsmål om solceller skriftligt, hvis han vil have svar.
Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

Fem gange undlod statsminister Helle Thorning-Schmidt at svare på spørgsmål fra Lars Løkke Rasmussen, som i dag udnyttede Folketingets spørgetime til at spørge om, hvornår Thorning fik kendskab til problemer i solcellesagen.

Ifølge Ritzau stillede Løkke spørgsmål for at få klarhed over, om statsministeren kunne have grebet ind på et tidligere tidspunkt og få lukket huller i solcelleloven, som har kostet flere hundrede millioner kroner.

Spørgsmål statsministeren afviser at svare på mundtligt.

"Hvis Lars Løkke Rasmussen gerne vil vide det på dato, minutter og sekunder, så må han stille spørgsmålet skriftligt. Sådan arbejder vi i Folketinget, og det ved Lars Løkke Rasmussen godt," siger Helle Thorning-Schmidt ifølge Ritzau.

Hun tilføjede, at regeringen i solcellesagen gør alt Rigsrevisionen beder om, og hun kaldte det samtidig ærgerligt, at Venstre-formanden affejede den principielle debat om lovgivningsarbejdet.

Regeringen vil forhindre indsigt i solcellekoks

Solcellebrev fra regeringen undrer eksperter

Ny gimmick

Spørgetimen er et nyt initiativ fra statsministeren, hvor partiledere uden for regeringen kan stille direkte uforberedte spørgsmål til statsministeren. Til gengæld er de ugentlige tirsdagspressemøder droppet.

Ved dagens spørgetime, det andet af slagsen, fik Helle Thorning-Schmidt kritik fra højre og venstre for ikke at svare på deres spørgsmål. En kritik hun ifølge Ritzau afviser.

"Jeg svarer på masser af ting herinde. Jeg tror, at vi vil høre det masser af gange herinde. Hvis man ikke er tilfreds med svaret, så siger man, at der ikke er svaret på spørgsmålet."

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også