EnergiWatch

Solcellebrev fra regeringen undrer eksperter

Eksperter mener ikke, at der er juridisk belæg for at nægte Rigsrevisionen fuldt indblik i solcelle-skandalen.

Foto: Ditte Lysgaard Holm, Jyllands-Posten

Regeringstoppen har ikke juraen med sig, når den forsøger at afgrænse Rigsrevisionen fra at undersøge solcellesagen til bunds.

Det skriver Ritzau på baggrund af vurderinger fra to eksperter i forvaltningsret, der har set på det brev Helle Thorning-Schmidt (S), Bjarne Corydon (S), Margrethe Vestager (R) og Annette Vilhelmsen (SF) har sendt et brev til Folketingets formand.

Regeringen vil forhindre indsigt i solcellekoks 

I brevet argumenterer ministrene imod, at Rigsrevisionen skal undersøge det lovforberedende arbejde i forbindelse med den hullede solcellelov.

"Der står intet i rigsrevisor-loven, som udelukker Rigsrevisionen og statsrevisorerne fra at gå ind i det her. Men praksis er, at der er en vis forsigtighed, når man nærmer sig den politiske beslutningsproces," siger professor Jørgen Grønnegaard Christensen fra Aarhus Universitet til Ritzau.

Han bakkes op af Steen Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

"Ministrenes bemærkning undrer mig. Jeg kan godt forstå, at dokumenterne principielt ikke skal til Folketinget, men jeg har svært ved at se, at man kan undgå at sende dem til rigsrevisor. Rigsrevisor må så holde det for sig selv," siger han.

Finansminister Bjarne Corydon kalder brevet et forsøg på at starte en "demokratisk diskussion".

Solcellesag: Rigsrevision ser ikke problem i undersøgelse  

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs