EnergiWatch

Thorning afviser beskyldninger i solcellesag

Regeringen forstår ikke "postyr" om papirer i solcellesag, lyder det fra statsministeren.

Foto: CARSTEN BUNDGAARD

Regeringen har ikke endeligt sagt endeligt nej til at overdrage alle papirer til Rigsrevisionen i spørgsmålet om den såkaldte solcellesag. Og selvom regeringen rigtigt gerne vil sige nej til Rigsrevisionen, så skal beslutningen først træffes i Folketinget.

Sådan forklarede Helle Thorning-Schmidt mandag under et pressemøde på Christiansborg.

Fire af regeringens øverste ministre - statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), finansminister Bjarne Corydon (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og socialminister Annette Vilhelmsen (SF) - har i et brev til Folketingets formand oplyst, at man ikke mener, at Rigsrevisionen skal have adgang til alle papirer til gennemsyn i solcellesagen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Papirerne er en del af det såkaldte lovforberedende arbejde.

Sagen er helt speciel, og derfor skal Folketinget først have en »principiel diskussion« om sagen, fastslog Thorning.

"Denne sag er opstået på anledning af solcellesagen, men den rejser et principielt spørgsmål, som regeringen ser det. Vi har ikke sagt nej," understregede Thorning.

Folketinget bør føre kontrol

Regeringen mener, at det »dybest set« er Folketinget, der skal stå for kontrollen af det lovgivende arbejde, og at Folketinget derfor skal beslutte, hvis Rigsrevisionen nu skal ind i arbejdet.

Topministre skal ristes om brev i solcellesag

"Vi samarbejder gerne med Rigsrevisionen, men jeg synes, at dette rejser en principiel diskussion om det lovgivende arbejde. Jeg har svært ved at forstå det postyr, der har været i sagen -  alle partier må da være interesseret i en principiel diskussion om, hvad der er Folketinget, regeringens og rigsrevisionens opgaver," sagde Thorning.

Corydon: Intet over Folketinget

Tidligere på dagen sagde også finansminister Bjarne Corydon, at regeringen ikke har afvist »noget som helst«.

"Vi har bedt Folketinget om at tage stilling til et principielt spørgsmål om, hvordan vi ønsker at have vores demokrati i Danmark," sagde Corydon til TV2 News.

Han gjorde det samtidig meget klart, at regeringen ønsker, at papirerne skal forblive fortrolige.

Solcellebrev fra regeringen undrer eksperter

"Det eneste sted, man kan beslutte det med rette i Danmark, det er vores Folketinget. Der er ikke noget over og ikke noget ved siden af Folketinget. Og det er sådan, at vi synes, at det skal være," sagde Corydon

Den såkaldte solcellesag handler om klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), der ikke tids nok fik lukket alle huller i lovgivningen om statsstøtte til solcelleanlæg.

Solcellesag: Rigsrevision ser ikke problem i undersøgelse 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs