EnergiWatch

Nye problemer ved nødstedt atomkraftværk

Der er hverken nok mandskab til at få styr på den japanske Fukushimas atomkatastrofe eller til at holde øje med sikkerheden på en af verdens værste arbejdspladser.

TOKYO, JAPAN. Har I ikke andre ting, I bør se til først?« vrissede Hirohiko Izumida, guvernør for Niigata-præfekturet, da repræsentanterne fra Tokyo Electric Power Company (Tepco) kom på besøg tidligt i september. Han havde en pointe – Tepco er firmaet bag det nødstedte atomkraftværk Fukushima Daiichi, der i marts 2011 eksploderede i en sky af brint og radioaktive partikler, efter at en tsunami ødelagde dets kølesystemer. 160.000 mennesker kan endnu ikke vende hjem til byerne omkring værket.

Alligevel var Tepco kommet til Niigata for at søge om tilladelse til at genstarte flere reaktorer på det enorme atomkraftværk Kashiwazaki-Kariwa, der ligger en håndfuld kilometer syd for præfekturets hovedstad. Izumida smed dem på porten, ikke blot fordi der efter Fukushima er stærk tvivl om, hvorvidt firmaet overhovedet er i stand til at drive a-kraftværket, men også fordi der i Japan nu er voldsom modstand mod a-kraft.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs