EnergiWatch

Japan slukker det sidste atomkraftværk

Folkelig modstand i kølvandet på Fukushima-katastrofen i 2011, får den japanske regering til at lukke helt ned for a-kraften i landet.

De foreløbigt sidste skridt mod et atomfrit Japan er taget.

Det skete, da energiselskabet Kansai Electric Power i går søndag indledte processen med at lukke endeligt ned for reaktor nummer fire på selskabets Oi atomkraftværk. Reaktoren er ifølge Al Jazeera den eneste tilbageværende i drift i landet, og det er ikke planen at genstarte Oi-værket.

Japans østkyst blev tidligt i 2011 ramt af en tsunami, der udover at rasere enorme landområder med mange tusinde dødsfald til følge, satte køleanlægget ud af spil på atomkraftværket Fukushima Daiichi. Det satte gang i en omfattende a-kraftkatastrofe med omfattende strålingsforurening og evakuering af en halv million mennesker.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Borgerkrav

Senest landet var helt uden atomkraft var i maj 2012, hvor kraftværker landet over blev stoppet midlertidigt som følge af et kontroleftersyn i kølvandet på Fukushima-katastrofen.

Som følge af massive borgerprotester mod genstart af reaktorerne, advarede energiselskaber og politikere imod, at det kunne betyde massive blackout i særligt den vestlige del af landet, der er meget afhængig af a-kraft.

Det har siden vist sig som tomme trusler. I takt med udfasningen af atomkraften er landet vendt tilbage til fossile og dyrere alternativer.

Landets premierminister Shinso Abe har offentligt talt for a-kraft, men har måttet bøje sig for befolkningens pres.

Radioaktivt kølingsvand skal hældes ud i havet

Svenske atomkraftproblemer sender elpris i vejret

Fukushima: Flugten fra den synkende skude

Ejeren af skandaleombrust a-kraftværk tæt på fallit 

 

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs