EnergiWatch

Radioaktivt kølingsvand skal hældes ud i havet

Mængderne af radioaktivt vand ved Fukushima Daiichi vokser hastigt. Vandet kan vanskeligt renses, og der er ikke meget plads tilbage i tankene.

Foto: PR MuviCure

Tokyo Electric Power Company (Tepco) har smidt håndklædet i ringen, når det gælder opbevaringen af de over 338.000 tons radioaktivt vand, der skvulper i opbevaringstanke ved det nødstedte Fukushima Daiichi a-kraftværk.

For at holde værkets tre nedsmeltede reaktorer afkølet må Tepco hver dag hælde 400 tons kølende vand ned i dem – kølingsvand, der bagefter må opbevares i et stigende antal dårligt byggede tanke. Men tankene lækker, og der er snart ikke plads til at bygge flere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs