EnergiWatch

Kina og Rusland indgår stor energiaftale

Den stadig stigende energitørst i Kina får landet til at indgå ny samarbejdsaftale med naboen Rusland.

De energi-økonomiske relationer mellem Rusland og Kina bliver tættere.

Sådan lyder det fra de to lande, som har indgået en samarbejdsaftale på en række energiprojekter inden for olie, gas, kul, atomkraft m.m.

"Kina er villig til udvide alle energi-samarbejder med Rusland. Vi håber, at de to sider kan arbejder sammen for at sikre øgede russiske olieleverancer til Kina, udvidet samarbejde i upstreamprojekter og oprette et raffinaderi-joint venture i Tianjin som pilotprojekt," lød det ifølge nyhedsbureauet UPI fra den kinesiske vicepremierminister Zhang Gaoli efter et møde i Beijing med den russiske ditto, Arkady Dvorkovich.

Kina overtog fornylig pladsen som den største olieimportør i verden fra USA, og en analyse fra Wood Mackenzie fra sidste måned viser, at Ruslands energihandel med Kina kan blive firedoblet frem mod 2025.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

2013 bliver nyt sløjt år for grønne investeringer

Det bedste brændstof er effektivitet

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs