EnergiWatch

2013 bliver nyt sløjt år for grønne investeringer

Globale investeringer i grøn energi faldt 14 pct. i tredje kvartal, viser opgørelse. Dermed er verden på vej mod en tilbagegang i investeringsniveauet for andet år i træk.

En neddrosling i de europæiske støtteordninger til vedvarende energi, færre kinesiske vindinvesteringer og billig amerikansk skifergas.

Sådan lyder hovedårsagerne til, at verdens investeringerne i grøn energi faldt betragteligt i tredje kvartal, skriver Bloomberg New Energy Finance i en analyse.

Den viser, at de grønne investeringer globalt er faldet med 14 pct. til 45,9 mia. dollar i de seneste tre måneder i forhold til det tidligere kvartal.

Analyseenheden skriver, at det dermed er næsten sikkert, at det årlige investeringsniveau på verdensplan for andet år i træk vil gå tilbage.

Det seneste kvartal viser, at det især er investeringer i Kina, Europa og ikke mindst i USA som går tilbage - de amerikanske investeringer ligger således 41 pct. lavere end i samme periode sidste år.

Den eneste gode nyhed, skriver Bloomberg, er, at den globale solcelleinstallation står til at slå rekord i år med omkring 36,7 GW.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Dansk Energi: Ingen cleantech-eksport uden investeringer

Virksomheder: Energiselskaber overser os

BP regnede 25 milliarder kroner forkert

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs