EnergiWatch

Grøn energi kan underminere EU's energipolitik

Et grønt energiboom er utilsigtet begyndt at underminere EU’s indre marked for energi. Det presser priserne op, og industrivirksomheder væk. Eksperter og branchefolk efterlyser fælles europæisk politik, men alle venter på Tyskland.

Foto: Dong Energy

Chefen for Tysklands største energiselskab var mandag den seneste til at advare om, at energipriserne i Europa er blevet så høje sammenlignet med USA, at det ikke kan fortsætte.

»Prisforskellen foruroliger flere selskaber og afgør, hvor de lægger deres investeringer,« sagde Johannes Teyssen til Financial Times.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs