EnergiWatch

EU siger nej til manual for støtte til a-kraft

Støtte til nye atomkraftanlæg i EU skal fremover godkendes fra sag til sag og ikke efter generelle retningslinjer, lyder det fra EU Kommissionen.

Foto: vattenfall

Den europæiske atomkraftindustri kan sende lange blikke mod vindbranchens klare og præcise regler for EU-tilskud. Intet tyder nemlig på, at atomkraftindustrien fremover vil få en klar manual for, hvad der skal til for at opnå EU-tilskud til nye værker. Tværtimod må hvert enkelt nye atomkraftprojekt gennemgå en individuel vurdering, der skal afgøre, om anlægget kan tildeles offentlig støtte eller ej. Det vedtog EU Kommissionen tirsdag, skriver avisen Financial Times.

Beslutningen om at undlade et fælles regelsæt, der ses som et hårdt slag for Storbritannien, Frankrig og en række østeuropæiske stater, der alle barsler med planer om nye atomkraftværker, kommer efter hård kritik fra anti-atom kampagner og ikke mindst fra Tyskland og Østrig.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs