Grønt finanslovsudspil ikke nok for Enhedslisten

Regeringen vil bruge 800 mio. kr. på grønne initiativer i finansloven. Det er ikke nok, siger støttepartiet.
Per Clausen mener ikke, at regeringens udspil til finanslov er grønt og ambitiøst nok. | Foto: Lars Krabbe
Per Clausen mener ikke, at regeringens udspil til finanslov er grønt og ambitiøst nok. | Foto: Lars Krabbe

Regeringens lægger i sit finanslovforslag for 2013 op til at bruge 800 mio. kr. til grønne initiativer på tværs af ministerierne for Miljø, Fødevarer og Klima.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) siger til Politiken, at pengene er en "anseelig sum på et tidspunkt, hvor vi kæmper med at få enderne til at mødes rent økonomisk".

Ifølge Lidegaard vil indsatsen hjælpe i forhold til udarbejdelsen og realisering af den storstilede klimaplan, der skal nedbringe udslippet af CO2 med seks pct. til 40 pct. reduktion fra 1990 frem mod 2020. Et idékatalog fra regeringen har allerede mødt voldsom modstand fra den borgerlige blok, der ikke under nogen omstændigheder vil pålægge.

Ny solcelle-fidus udløser store fradrag

EL før klimaplan: Forureneren skal betale

Politikere: Kom nu i gang, Lidegaard 

Regeringens parlamentariske grundlag Enhedslisten, mener imidlertid ikke, at 800 mio. kr., som skal fordeles over de næste fire år, er tilstrækkeligt.

"Set i lyset af de store udfordringer, vi står over for på miljø- og klimaområdet, så synes jeg ikke, at det foreslåede beløb er tilstrækkeligt. Jeg tror ikke, at vi kan løse alle problemerne med det udspil, som regeringen kommer med," siger Per Clausen til Ritzau.

Han mener, at der skal mere til for at sikre en effektiv grøn omstilling, der samtidig kan være med til at skabe jobs inden for netop det grønne område. Det kræver mere end det regeringen lægger op til, siger Per Clausen, som samtidig påpeger, at de 800 mio. er et udspil fra regeringen, til Ritzau.

Regeringens finanslovforslag fremlægges af finansminister Bjarne Corydon (S) i morgen tirsdag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs