EnergiWatch

UK åbner voldsomt forsinket havmøllepark

Det skulle have været verdens største havmøllepark, men forsinkelser udskød åbningen, og i mellemtiden måtte Greater Gabbard se sig overhalet af DONG's London Array.

Foto: Siemens

Hvis ikke den var blevet ramt af utallige forsinkelser, havde Greater Gabbard - i hvert fald for en stund - været verdens største havmøllepark.

Havmølleparken på 504 MW - udstyret med 140 Siemens 3.6 MW-møller - skulle have stået færdig i 2011, men er først officielt åbnet i dag.

Developeren Greater Gabbard Offshore Winds (GGOWL) - ejet af RWE og SSE - kom i clinch med amerikanske Flour, der har stået for en stor del af ingeniørarbejdet i forbindelse med opførelse af mølleparken.

Recharge skriver, at retssagen mellem GGOWL og Fluor endte med at koste amerikanerne 400 mio. dollar, som følge af hvad kilder i industrien kalder "arrogance" og manglende erfaring.

Der var blandt andet problemer med 35 af de monopæl-fundamenter, som Fluor leverede til parken, men det var dog ikke de eneste problemer, opførelsen af Greater Gabbard løb ind i; også underleverandøren Subocean, et Aberdeen-baseret selskab med speciale i kabelføring, gik undervejs konkurs.

SSE og RWE har fået grønt lys til at opføre tvillingeparken Galloper - ligeledes på 504 MW - ved siden af Greater Gabbard.

Siemens tæt på ny kæmpeordre i UK

Grønt lys til kæmpe britisk offshorepark 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs