EnergiWatch

UK åbner voldsomt forsinket havmøllepark

Det skulle have været verdens største havmøllepark, men forsinkelser udskød åbningen, og i mellemtiden måtte Greater Gabbard se sig overhalet af DONG's London Array.

Foto: Siemens

Hvis ikke den var blevet ramt af utallige forsinkelser, havde Greater Gabbard - i hvert fald for en stund - været verdens største havmøllepark.

Havmølleparken på 504 MW - udstyret med 140 Siemens 3.6 MW-møller - skulle have stået færdig i 2011, men er først officielt åbnet i dag.

Developeren Greater Gabbard Offshore Winds (GGOWL) - ejet af RWE og SSE - kom i clinch med amerikanske Flour, der har stået for en stor del af ingeniørarbejdet i forbindelse med opførelse af mølleparken.

Recharge skriver, at retssagen mellem GGOWL og Fluor endte med at koste amerikanerne 400 mio. dollar, som følge af hvad kilder i industrien kalder "arrogance" og manglende erfaring.

Der var blandt andet problemer med 35 af de monopæl-fundamenter, som Fluor leverede til parken, men det var dog ikke de eneste problemer, opførelsen af Greater Gabbard løb ind i; også underleverandøren Subocean, et Aberdeen-baseret selskab med speciale i kabelføring, gik undervejs konkurs.

SSE og RWE har fået grønt lys til at opføre tvillingeparken Galloper - ligeledes på 504 MW - ved siden af Greater Gabbard.

Siemens tæt på ny kæmpeordre i UK

Grønt lys til kæmpe britisk offshorepark 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs