UK åbner voldsomt forsinket havmøllepark

Det skulle have været verdens største havmøllepark, men forsinkelser udskød åbningen, og i mellemtiden måtte Greater Gabbard se sig overhalet af DONG's London Array.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Hvis ikke den var blevet ramt af utallige forsinkelser, havde Greater Gabbard - i hvert fald for en stund - været verdens største havmøllepark.

Havmølleparken på 504 MW - udstyret med 140 Siemens 3.6 MW-møller - skulle have stået færdig i 2011, men er først officielt åbnet i dag.

Developeren Greater Gabbard Offshore Winds (GGOWL) - ejet af RWE og SSE - kom i clinch med amerikanske Flour, der har stået for en stor del af ingeniørarbejdet i forbindelse med opførelse af mølleparken.

Recharge skriver, at retssagen mellem GGOWL og Fluor endte med at koste amerikanerne 400 mio. dollar, som følge af hvad kilder i industrien kalder "arrogance" og manglende erfaring.

Der var blandt andet problemer med 35 af de monopæl-fundamenter, som Fluor leverede til parken, men det var dog ikke de eneste problemer, opførelsen af Greater Gabbard løb ind i; også underleverandøren Subocean, et Aberdeen-baseret selskab med speciale i kabelføring, gik undervejs konkurs.

SSE og RWE har fået grønt lys til at opføre tvillingeparken Galloper - ligeledes på 504 MW - ved siden af Greater Gabbard.

Siemens tæt på ny kæmpeordre i UK

Grønt lys til kæmpe britisk offshorepark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs