EnergiWatch

Grønt lys til kæmpe britisk offshorepark

Den britiske regering har givet tyske RWE Innogy endelig tilladelse til opførelsen af en 504 MW offshore-vindpark. Der er tale om en udbygning af en eksisterende park, der består af Siemens-møller.

Foto: Siemens

Den britiske energi- og klimaminister Ed Davey har givet den endelige godkendelse til opførelsen af en 504 MW offshore vindpark 27 kilometer ud for den britiske syd-østkyst.

Projektet med titlen Galloper er et samarbejde mellem tyske RWE Innogy og det britiske energiselskab Scottish and Southern Energy plc, også kendt som SSE.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

De 504 MW er fordelt på 140 vindmøller, som dækker et 180 kvadratkilometer stort område i havet ud for området Suffolk i det sydøstlige England. Vindparken kommer ifølge RWE til at dække elforbruget i 400.000 husstande.

Galloper-parken er den første af fire offshore vindprojekter, som RWE Innogy nu har fået endeligt grønt lys til at opføre. Det glæder ikke overraskende Paul Cowling, chef for RWE Innogy-offshore.

"Med udgangspunkt i vores erfaringer med opførelsen af Greater Gabbard vindmøllepark, som kun ligger et par kilometer væk (fra Galloper, red.), er vi er nu meget glade for at drive dette projekt fremad sammen med SSE," siger han i en meddelelse.

Galloper-parken er en udvidelse af vindmølleparken Greater Gabbard-parken, der ligger kilometer derfra. Greater Gabbard-parken, der også har en samlet effekt på 504 MW, består af 140 Siemens 3.6 MW møller.

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs