Grønt lys til kæmpe britisk offshorepark

Den britiske regering har givet tyske RWE Innogy endelig tilladelse til opførelsen af en 504 MW offshore-vindpark. Der er tale om en udbygning af en eksisterende park, der består af Siemens-møller.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Den britiske energi- og klimaminister Ed Davey har givet den endelige godkendelse til opførelsen af en 504 MW offshore vindpark 27 kilometer ud for den britiske syd-østkyst.

Projektet med titlen Galloper er et samarbejde mellem tyske RWE Innogy og det britiske energiselskab Scottish and Southern Energy plc, også kendt som SSE.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

De 504 MW er fordelt på 140 vindmøller, som dækker et 180 kvadratkilometer stort område i havet ud for området Suffolk i det sydøstlige England. Vindparken kommer ifølge RWE til at dække elforbruget i 400.000 husstande.

Galloper-parken er den første af fire offshore vindprojekter, som RWE Innogy nu har fået endeligt grønt lys til at opføre. Det glæder ikke overraskende Paul Cowling, chef for RWE Innogy-offshore.

"Med udgangspunkt i vores erfaringer med opførelsen af Greater Gabbard vindmøllepark, som kun ligger et par kilometer væk (fra Galloper, red.), er vi er nu meget glade for at drive dette projekt fremad sammen med SSE," siger han i en meddelelse.

Galloper-parken er en udvidelse af vindmølleparken Greater Gabbard-parken, der ligger kilometer derfra. Greater Gabbard-parken, der også har en samlet effekt på 504 MW, består af 140 Siemens 3.6 MW møller.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også