EnergiWatch

BASF skuffede på bundlinjen

Den tyske industrimastodont kunne ikke leve op til analytikernes forventninger på  grund af et skrøbeligt marked.

Den tyske industrigigant BASF, der bl.a. også har aktiviteter inden for olie og gas og leverer dele til vindmølleindustrien, ramte analytikernes forventninger til omsætningen ganske præcist, men kunne ikke helt konvertere det til indtjening, og skuffede en smule på bundlinjen.

Omsætningen endte på 18,4 mia. euro, hvilket var præcist hvad analytikerne havde forventet ifølge Bloomberg News. På bundlinjen endte resultatet dog på 1,16 mia.euro, og levede dermed ikke helt op til forventningerne. Her havde analytikerne forventet et resultat på 1,28 mia. euro.

Selskabet skriver ifølge Bloomberg News, at det er blevet sværere at leve op til målsætningerne i et skrøbeligt marked. Man har blandt andet nedjusteret forventningerne til væksten i den globale industriproduktion i år fra 3,4 pct. til 2,7 pct.

I olie- og gas-divisionen kunne virksomheden dog glæde sig over et 10 pct. større salg og en EBIT på 382 mio. euro, hvilket er markant større end de tidligere kvartaler.

Danske Rockwool købte for nylig BASF's facadeisoleringsforretning - BASF Wall - som har en årlig omsætning på 68 mio. euro.

Rockwool køber op i Tyskland 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs