EnergiWatch

Rockwool køber op i Tyskland

Den danske isoleringsgigant har været på shoppetur over grænsen og købt en afdeling af tyske BASF.

Rockwool-koncernen har købt den tyske facadeisoleringsforretning BASF Wall Systems af moderkoncernen BASF.

Det meddeler den danske isoleringsvirksomhed i en fondsbørsmeddelelse.

Rockwool skriver, at ifølge aftalen vil et selskab under Rockwool-koncernens tyske datterselskab - Deutsche Rockwool - erhverve 100 pct. af BASF Wall Systems inklusiv en pudsproduktion i Marktredwitz samt de etablerede brands HECK MultiTherm og Rajasil. 

I 2012 havde BASF Wall Systems en omsætning på EUR 68 millioner og beskæftigede i alt 190 medarbejdere.

Supplerer strategi

Den opkøbte forretning supplerer den eksisterende Rockwool-forretning i Europa, hvor koncernen har haft vækst i facadeisoleringsmarkederne de seneste år, og selskabet i 2011 opkøbte den polske facade system-udbyder FAST, lyder det fra Rockwool i meddelelsen.

Divisionsdirektør for Europadivisionen, Henrik Frank Nielsen, siger, at opkøbet af BASF Wall Systems gør det muligt for koncernen at lægge yderligere vægt bag dets facadestrategi og dermed få et signifikant fodfæste på det vigtige tyske ETICS marked.

Rockwool tror fortsat på Europa 

“Dette er et stort skridt fremad for Rockwool-koncernens strategi om at tilbyde kunderne mere komplette løsninger bestående af ikke kun isolering, men også alle de andre nødvendige elementer i et totalt facadesystem så som maling, puds, osv. BASF Wall Systems er i denne henseende et væsentligt aktiv. Det er en velfungerende og veldrevet virksomhed, som vil passe godt ind i Rockwool-forretningen,” udtaler han.

Han siger samtidig, at facadeisoleringsmarkedet forventes at vokse i Europa, da der er et massivt behov for at renovere ældre bygninger og for at forbedre deres energiforbrug.

Bank: Koksprisfald løfter Rockwool-indtjening 

Overtagelsen forventes afsluttet i løbet af de næste seks måneder, hvorefter ejerskabet af virksomheden vil blive overført til Rockwool-koncernen.

Selskabet skriver, at eftersom købsprisen er for lille til at influere på værdiansættelsen af Rockwool International A/S, bliver beløbet ikke offentliggjort. Opkøbet ændrer ikke ved koncernens forventninger til det finansielle resultat for 2013 således som det blev udmeldt i den seneste kvartalsrapport.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs