EnergiWatch

Billig gas lokker industrien hjem til USA

Gigantiske forekomster af skifergas i USA får både amerikanske og europæiske virksomheder til at satse stort på amerikansk produktion. Spørgsmålet er dog, om lave energipriser i sig selv er nok til at fastholde produktionen.

WASHINGTON D.C./VIRGINIA: Kun få timers kørsel er der fra den lille diner lidt uden for staten Virginias hovedstad Richmond til den pompøse konferencesal på hotel J.W. Marriott i den amerikanske hovedstad Washington. De to steder kunne dog lige så godt være på hvert sit kontinent. I dineren kan der vælges mellem fem forskellige slags burgere og stamkunderne tæller blandt andet en familie bestående af far, mor og tre teenagedøtre, der fortæller, at de kommer der hver søndag og som, hvis man dømmer efter vægten, ikke vælger diet-Coke til maden. På J.W. Marriott serveres der krabbe til forret, og de 800 gæster til dagens energikonference er i velsiddende jakkesæt og tæller flere direktører, der tjener på den rigtige side af 10 millioner dollar om året.

Gaschef i klondyke-land

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs