EnergiWatch

Ny tilskudsordning til virksomheder

Op til en halv mia. kr. i støtte de næste syv år skal nedbringe CO2- udslip med 1 mio. tons. Målet er at styrke konkurrenceevnen og miljøet, siger klimaministeren.

Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Det ambitiøse mål er at reducere Danmarks CO2-udledning med 1 mio. tons om året, når Klima-, Energi- og Bygningsministeriet i dag åbner for en ny tilskudsordning til virksomheder.

"Tilskudsordningen er målrettet produktionserhverv som landbrug, gartnerier, fødevareproduktion og energi, der ønsker at skifte deres procesenergi fra fossile brændsler til vedvarende energi eller fjernvarme," forklarer klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs