Medie: Energistyrelsen overså advarsler

Energistyrelsen blev i januar 2012 gjort opmærksom på, at praksis omkring forsyningspligt-kunder var i strid med EU-lovgivningen Alligevel gik der flere måneder, før der blev ændret praksis, skriver Berlingske.
Foto: Sydfyns Energi
Foto: Sydfyns Energi

Energistyrelsen blev allerede i januar 2012 opmærksom på, at den daværende praksis med forsyningspligt-kunderne var i strid med EU-lovgivningen. Det skriver Berlingske.

Dermed er det ifølge avisen ikke kun i solcelle-sagen, at Energistyrelsen sad tidlige advarsler overhørig.

"Vi gjorde på et møde den 6. januar 2012 Energistyrelsen opmærksom på, at den daværende praksis var i strid med EU-lovgivningen. Svaret fra embedsmændene lød, at forsyningspligten ikke kunne sættes i udbud på grund af den danske elforsyningslov. Men det viste sig siden at være forkert," siger Søren Justesen, adm. direktør i Natur-Energi, til avisen.

Forsyningspligt-kunder er de el-kunder, der ikke selv vælger, hvor de vil have deres el fra.

El-udvalg: Drop gamle regler om forsyningspligt 

I et svar til Folketinget svarede klima- og energiminister Martin Lidegaard senere, at Energistyrelsen først "blev opmærksom på, at den eksisterende praksis ikke kunne fortsætte" d. 19. marts 2012. Selvom Natur-Energi altså havde rejst problemer mere end to måneder forinden. Timingen er ikke uvæsentlig, fordi det brede energiforlig i Folketinget blev vedtaget d. 22. marts.

En række forsyningspligtområder har været i udbud i foråret.

Tam interesse for forsyningspligter

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også