Tam interesse for forsyningspligter

Udbudskampen om de 24 forsyningspligter, der dækker 1,7 mio. danskere, var ikke præget af budkrig, viser detaljeret opgørelse. Tværtimod var der ni områder med kun en byder. Se hvem der bød hvor og til hvilke priser her.
Foto: Sydfyns Energi
Foto: Sydfyns Energi

Der var langt mellem sværdslagene, da forsyningspligterne på 24 områder, der dækker 1,7 mio. danskere blev sendt i udbud tidligere i år.

Det viser et notat fra Energistyrelsen, som kortlægger hvad der ligner en sløj konkurrencesituation, hvor særligt de store spillere kører på friløb og Østdanmark halter.

På de områder, hvor DONG, SE og SEAS-NVE har forsyningspligten, var de eksempelvis de eneste bydere, men tendensen gør sig gældende mange steder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Én meget ivrig byder

I Helsingør var Scanenergi eksempelvis eneste byder, mens det samme var tilfældet for Energi Viborg Forsyning, Nyfors Forsyning, Lokalenergi Forsyning og Energi Fyn.

Energi Fyn formåede at vinde forsyningspligten i to områder uden modbydere - Paarup Forsyningspligtselskab og Brenderup Elforsyningspligtselskab.

Nordjyske Nyfors er udbuddets klare vinder med 10 overtagne forsyningspligter. Med 11 bud er selskabet samtidig den klart mest ivrige byder.

Kæmpe prisforskel

En opgørelse fra Energitilsynet viser samtidig, at der er meget stor forskel på priserne, som svinger fra 2,5 til 17 øre pr. kWh i tillæg til skabelonproduktet (kunder med forbrug under 100.000 kWh årligt, red.).

Nyfors og Scanenergi er områderne med de laveste priser på 2,5 øre pr. kWh. På Scanenergi-bevillingen var der fire bydere - det højeste antal, som kun fandt sted på to områder - mens Nyfors-bevillingen blev vundet af Nyfors Energi som den eneste byder.

I den dyre ende ligger de østdanske budvindere, DONG, SEAS-NVE og ScanEnergi Elsag, som vandt Helsingør-området.

1,7 mio. kunder

ScanEnergi topper med 17 øre pr. kWh, skarpt forfulgt af SEAS-NVE med 16,1 øre i tillæg til skabelonproduktet. DONG's tillæg er 8,38 øre.

I alt blev der indgivet 46 bud på de 24 forsyningspligter, som er den første udbudsrunde af bevillinger til forsyningspligt på el og gas.

De 24 områder omfatter omkring 1,7 mio. forsyningspligtkunder på elområdet og 360.000 forsyningspligtkunder på gasområdet.

Se en detaljeret opgørelse over buddene og priserne her.

 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter