Disse lande misser EU's klimamål

Fire europæiske lande når helt sikkert ikke deres 2020-mål, siger ny rapport. Tyskland er på vippen.
Foto: Vattenfall. En række lande skal skrue op for andelen af vedvarende energi og ned for udledning af CO2, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at nå EU's 2020-mål. | Foto: Jamie Cook
Foto: Vattenfall. En række lande skal skrue op for andelen af vedvarende energi og ned for udledning af CO2, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at nå EU's 2020-mål. | Foto: Jamie Cook

Flere af de største lande i EU når ikke i mål, når det kommer til EU's såkaldte 2020-mål, som handler om, at 20 pct. af energiforbruget skal komme fra vedvarende energikilder, og at CO2-udledningen skal reduceres med mindst 20 pct. frem mod 2020.

Sådan lyder det i en rapport (læs den her) fra EREC, European Renewable Energy Council, som er en paraplyorganisation for industrien for vedvarende energi i Europa.

I EREC's "EU Tracking Roadmap 2013" fremgår det, at fire lande helt sikkert misser deres klimamål, mens det for yderligere fire landes er "meget tvivlsomt".

Belgien, Polen, Spanien og Storbritannien er blandt de lande, der forventes at misse målene.

Samtidig placeres Bulgarien, Tyskland, Grækenland og Portugal i den meget meget tvivlsomme afdeling.

"Der er bekymrende tegn i horisonten på, at de nuværende vækstrater er utilstrækkelige til at møde 2020-målene. EU's medlemslande bør lave og implementere forudsigelig og stabil lovgivning for vedvarende energikilder," siger Rainer Hinrichs-Rahlwes, formand for EREC.

Venstre i grønt opgør: Vil fjerne støtten til vindmøller 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også