EnergiWatch

Rival satser stort efter Better Place-konkurs

Elbiloperatøren Clever investerer et tocifret millionbeløb i 100 nye ladestandere.

Foto: Clever

Den enes død, er den andens brød.

Sådan vil nogen givetvis se den seneste investering fra elbiloperatøren Clever. Kun få uger efter konkurrenten Better Places konkurs foretager Clever nu en massiv udbygning af sit net af ladestationer til elbiler.

Clever-investorer står klar med penge 

100 nye ladestationer med to strømstik på 22kW skal sættes op over hele landet - de første 20 er allerede etableret på Sjælland og yderligere 80 ladestationer vil se dagens lys henover sommeren og efteråret i 2013, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Der er stadig strøm i elbil-chefen 

Selskabet har i dag 130 ladestationer i Danmark, og der er derfor tale om en væsentlig udbygning af Clevers netværk. Direktør Lars Bording vil ikke røbe, hvor stor investeringen er, men siger, at der i hvert fald er tale om et tocifret millionbeløb.

Han afviser dog, at investeringen har nogen sammenhæng med Better Place-konkursen i slutningen af maj.

"Slet ikke. Udbygningen sker helt som planlagt, men det er klart, at vi, som vi også tidligere har sagt, kigger på de muligheder, der er i kølvandet på Better Places lukning," lyder det fra Clever-chefen, som tidligere har meldt ud, at selskabet ville overveje at overtage visse af konkurrentens ladestationer.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ifølge Lars Bording kigger Clever i øjeblikket på boet fra Better Place, men der er endnu ikke noget nyt i forhold til overtagelser.

De nye ladestandere passer til alle elbiler – også nye modeller som Tesla S, VW’s e-up! og Renault ZOE Z.E. - hvilket netop er en af pointerne med udvidelsen, pointerer Lars Bording. Han vil dog ikke sætte mål på, hvor mange nye kunder, som investeringen i ladestationer skal generere.

Elbilmarkedet er næsten dødt 

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs